Kulcsok a boldogsághoz

2017.04.16

A boldogságot mindig a kapcsolatainkban keressük. Egy másik ember szemében jónak lenni... A másik véleménye által ítéljük meg magunkat, ezért törekszünk rá... De hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt? A boldogság egy állapot, vagy inkább nézőpont?

Nem vagyunk kisebbek, ha a másikat felemeljük. Sőt! Nagyra tart majd bennünket, mert ő is erősnek és magabiztosnak érzi magát általunk.

Soha ne felejtsünk el egy másik embert felemelni, dicsérni, hiszen az emeli önbizalmát és visszaigazolás számára a benne lakó jóról, szépről. Érzelmeinket, szeretetünket mindig ki kell mutatnunk, szeretetnyelveinken közvetíteni a másik ember felé, különben elveszíti magabiztosságát, érzelmi egyensúlyát, nem érzi saját értékét.

Az őszinte egymás felé törekvés a legcsodálatosabb emberi kapcsolatokat képes ajándékba adni, legyen az házasság, szülő-gyermek kapcsolat, vagy barátság. Tennünk kell érte, hogy szeretetünk feltöltse a másik ember szeretet-csarnokát.

Keresd a másik értékeit!

Ne csak lásd meg, hanem keresd is a másik emberben az értékeket!

Határozott akarattal éreztetnünk kell, hogy értékes a másik és a kapcsolat, hogy a gyengébb pillanatokban belekapaszkodhassunk annak tartó erejébe, vaskos kötelékként fenntartó mentőövébe. Bátran merjünk belenyújtózni a másikat felemelő szavak varázsába, engedjünk és áldozzunk az igaz tiszta szeretet és az emberi értékek misztériumának oltárán. Engedjük meg, hogy jóindulatunk varázspora bearanyozza a másik lelkét, annak érzelmi biztonságát töltse, egyéniségét, személyiségét erősítse.