CSILLOGÓ CSUHÁS MESÉK

E-book - spirituális Mesekönyv


Szeretettel ajánljuk ezt a nemsokára elkészülő spirituális mesekönyvet!
Nem tudod hogy mondd el a gyermekednek? Nem tudod hogyan fogalmazd meg? Amit úgy szeretnél megtanítani neki, hogy érdekelje, hogy ő akarja magába szívni, mert tetszik, mert érdekes, mert érzelmileg megérinti?
Márkus Barbara könyvében megtalálhatók mesék, verses-mesék, amelyek játékos formában pótolhatatlan emberi értékeket taníthatnak a gyerekeknek. Mesék a szeretetről, a háláról, a tiszteletről, a születésről, a hitről, a halálról, a családról, ünnepekről, magáról az Életről. A mesekönyv korhatár nélküli és az együtt olvasása élmény felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Az illusztráció saját festményeiből és rajzaiból lesz válogatva. A kiadvány a mesék mellett interaktív foglalkoztatót is tartalmaz, amelyben fejlődik a kicsik belső látása, képzelőereje, erősödik az önkifejező képessége, önbizalma és formálódik a jelleme. 

A címlapon szereplő festménye címe: Életfa 


ELŐRENDELÉSEDET MÁR MOST LEADHATOD!

A mesekönyv megjelenése a későbbiekben papír alapon is lehetséges lesz. erre vonatkozó igényeiket kérjük a megjegyzés rovatba szíveskedjenek jelezni! 


A festmény címe: Ikerlángok


Márkus Barbara életpályáját óvónőként kezdte. A felnőttek mellett rendelőjében gyermekekkel is foglalkozik. Munkája során felfigyelt arra, hogy a családi kapcsolatok kulcsa a figyelem. Sok élethelyzet, vagy változás válthat ki a gyermekek lelkében zavart: válás, új otthonba költözés, közösségi integráció (óvodába, iskolába kerülés), egy családon belüli válság, gyász, stb... Ilyenkor a kicsik viselkedése megváltozhat, különböző pótcselekvéseket vehetnek fel (pl. tikkelés, agresszivitás, bezárás, szófogadatlanság, stb.), figyelemzavarossá válhatnak, félhetnek az esti elalvástól, megbetegedhetnek, különböző testi- és lelki változásokon mehetnek keresztül. 

Az illusztráció címe: A fény megmentése

Empatikus módszereivel törekszik arra, hogy a szülő és gyermek közötti egyensúlyt visszaállítsa és a szülővel együttműködve segítse át a családot, azon belül is elsősorban a gyermeket az érzelmi válságon. 

Márkus Barbara szerint a mese az egyik legfontosabb módszer, hogy a gyermeki világképbe olyan információkat integrálhassunk, melyek segítségével a gyermek az érzelmein keresztül találkozhat az emberi értékekkel. Ez egy olyan eszköz, mely képes lekötni a kicsik figyelmét.. A gyermeki nézőpont "valóságába" képes tanításokat helyezni, melyek olyan fontos pilléreket adnak a gyermek még csupán tapasztaló szemléletében, amelyek megalapozzák a lelkileg egészséges, önbizalommal teli felnőttkort. 

Már kora gyermekkorban szükséges ezen erkölcsi alapok megismertetése  gyermekeinkkel. A kutatások szerint azok a felnőttek, akik gyermekkorából hiányzott az együtt mesélés, beszélgetés, szociálisan visszamaradottabbak, gyakrabban izolálódnak a közösségi térből.


A CSILLOGÓ CSUHÁS MESÉK című mesekönyv olyan hiányt pótol a mesekönyvek piacán, amely értékeit és tartalmát tekintve a maga nemében páratlan. Ajánlott pedagógusoknak is, hiszen óvodában és kisiskolás korban a mese által még fogékony gyermekeket képes általa feladatokra motiválni, meghitt atmoszférát adva egy-egy foglalkozásnak, vagy iskolai órának. Rajz órán segítséget nyújthat a gyermeki képzelőerő fejlesztéséhez, gazdag leírásaival, szóképeivel hozzájárulhat az önkifejező képesség javulásához. Értékteremtő tanításaival lehetőséget ad a gyermekek erkölcsi neveléséhez, alapja lehet néhány szituációs gyakorlatnak, vagy dráma-játéknak. 


ELŐRENDELÉSEDET MÁR MOST LEADHATOD!

A mesekönyv megjelenése a későbbiekben papír alapon is lehetséges lesz. erre vonatkozó igényeiket kérjük a megjegyzés rovatba szíveskedjenek jelezni!


Az elektronikus mesekönyv ára: 2.490.-

A mesekönyvben található feladatok mélyíthetik a szülő-gyermek kapcsolatot, az együtt "dolgozás" élménye vidám pillanatokat lophat a hétköznapokba. A feladatok megoldása során érdemes az előtte lévő mesét/verset megbeszélni, közösen értelmezni, mert a feladatok általában a tartalomra épülnek. Nyáron az udvaron, télen a szobában kiváló lehetőség a közös időtöltésre. Ha a szülő kreatív, más, a szabadban végezhető mozgásos játékkal, szerepjátékkal is színesítheti a feladatokat. Csak a fantázia szab határt végtelen lehetőségeinknek, melyet e kiadvány nyújthat nekünk! Fejlesszük tovább gyermekeinket és önmagunkat!

Kellemes időtöltést kívánunk!